Tanssi-liiketerapiassa tutkitaan elämää ja kokemuksia siten, miten ne kehoosi ovat tallentuneet ja miten kehosi niitä tässä hetkessä kokee. Kehollinen ilmaisu on ihmisen ensimmäinen kommunikaatiotapa ja kokemuksemme rakentuvat ja tallentuvat kehoon läpi elämän. Kehosi toimii yhtä aikaisesti säiliönä eletylle elämälle, mutta yhtä lailla se on myös voimavara kriisin keskellä, kunhan opit kuulemaan sen signaalit ja viestit. Kehotietoisuus on portti läsnäoloon, muutokseen ja kokonaisvaltaiseen turvaan.

Jokaisen keholla on tapa ilmaista itseä; myös vahvistaa jotain tai luopua tarpeettomasta. Kehollasi on taito myös luoda uutta, kuunnella nykytilaa ja etsiä ratkaisuja. Tanssi-liiketerapia mahdollistaa kokemustesi käsittelyn aktivoiden myös aivojen limbisen järjestelmän; tämä tekee tanssi-liiketerapiasta suhteessa hyvin tehokkaan terapiamuodon.

Kehosi kertoo aina totuuden; onpa kyseessä mielessäsi oleva haaste, vaikea tai negatiivisena koettu tunne tai tuntemus, kuormittava elämäntilanne, kriisi, haaste, kipu, jännite tai kehostasi lähtevä liike. Tätä kaikkea; sinua ja kehosi kantamaa voimme tanssi-liiketerapiassa yhdessä tutkia. Tanssi-liiketerapian kautta kehosta syntyvä kokemus jäsennetään aina myös keskustellen tai sitten haasteeseen pureudutaan ensin puheen, sitten kehon (ja liikkeen) kautta. Niinpä puhe ja keskustelu, mutta tarvittaessa myös kirjoittaminen tai muut taidemuodot (maalaus, piirtäminen) ovat osa tanssi-liiketerapiaprosessia. Tanssi-liiketerapeuttina otan sinut huomioon sinut kokonaisena ja kokonaisuutena.

Yksilöterapian näkökulmasta tanssi-liiketerapia on ainutlaatuinen, koska se yhdistää liikkeen, tanssin, ja keskusteluterapian elementtejä. Se tarjoaa sinulle mahdollisuuden ilmaista itseäsi monipuolisesti ja tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointia. Minulle terapeuttina on tärkeää olla tukena ja ohjaajana tässä prosessissa, auttaen sinua löytämään kehostasi kumpuavat vastaukset, voimavarat ja ratkaisut.

On tärkeää mainita, että tanssi-liiketerapia ei vaadi tanssitaitoa tai -kokemusta. Tärkeintä on avoin mieli ja halu tutkia itseään myös kehon ja sen tuottaman liikkeen kautta – keskustelun ohessa.

Tanssi-liiketerapiaan on myös mahdollista ohjautua esim. oman keskustelumuotoisen psykoterapian tueksi vapauttamaan kehollisia jännityksiä ja tunteita ja saada voimavaroja siihen prosessiin, jota käyt läpi. Tanssi-liiketerapia on ainutlaatuinen terapiamuoto myös elämän äkillisissä kriiseissä, kuten avioero tai läheisen ihmisen menetys. Terapiatila sijaitsee Kuopion keskustassa. Ota yhteyttä ja antaudu tutkimusmatkalle omaan voimaasi.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *