Liikkeesi on kieli, joka ei tarvitse sanoja. Se on kieli, joka kertoo tarinaa kehosi kautta.

Tanssi-liiketerapia avaa oven kehon muistoihin. Olen tämän syksyn ajan todistanut tanssi-liikekoulutusterapeuttina useamman asiakkaan kanssa kovin merkittäviä löytöjä. Merkittäviä liikkeitä, merkittävää tanssia, merkittäviä hengenvetoja. Olen todistanut kohtia, jossa asiakas on löytänyt avaimen jonkin lukitun tarinan maailmaan, joka on tallentunut kehoon. Liikkeen kautta on hipaistu menneisyyttä, tehty näkyväksi tunteita ja tuotu tietoisuuteen sellaista, mille ei ole aiemmin ollut sanoja.

Keho kantaa kokemuksia, iloja ja haavoja, joille tanssi-liiketerapia tarjoaa turvallisen tilan tutkia. Se on tapa avata keskustelu kehon ja mielen välillä, sallien muistojen nousta pintaan ja tulla näkyviksi. Liike, jokaisen aivan oma, joskus hengitys, tai toisinaan iso ja liikkeenä voimakas, toimii yhtenä kielenä, joka purkaa sanojen puutteen kokemuksista, joihin niitä ei ole tallentunut. Liikkeellinen ilmaisu, ihan pienen pienikin, luo mahdollisuuden prosessoida, integroida ja myös vapauttaa merkittävää kehon tallentamaa muistiainesta.

Tanssi-liiketerapia tekee tilan turvalle ja antaa näyttämön itsensä ilmaisulle, kun keho ja mieli tanssivatkin yhtenäisessä harmoniassa. Se on kuin silta menneisyyden ja nykyisyyden välillä, tasapainoinen ja luja. Se on lempeä tapa työstää menneitä kokemuksia; tuoda ihmistä lähemmäs itseä.

Tämän syksyn osalta asiakkuudet ovat nyt täynnä, mutta keväälle uusia asiakkuuksia mahtuu. Otathan yhteyttä, jos asia kiinnostaa tai olet pohtinut, voisiko tanssi-liiketerapia hyödyntää juuri sinua tässä kohtaa elämääsi. Terapia on koulutusterapiaa ja terapiapäivä on keväällä 2024 pääsääntöisesti keskiviikko.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *